Nakon krčkoga, i istarsko je ekstra djevičansko maslinovo ulje dobilo nacionalnu oznaku izvornosti. Tako će dvadeset maslinara koji su prvi dobili certifikate - ulje moći na hrvatsko tržište plasirati bez straha od zloporabe. No nakon hrvatske markice, istarski će maslinari zatražiti i europsku oznaku izvornosti jer mnogi od njih odavno izvoze u zemlje Europske unije. Dotad maslinari neće mirovati, neki kreću u bioproizvodnju - sve za još veću izvrsnost ploda. Savršena istarska klima, sve veća stručna znanja maslinara, moderna tehnologija - i eto recepta za jedinstveno, uskoro možda i europskim znakom zaštićeno istarsko maslinovo ulje.
Nakon krčkoga, i istarsko je ekstra djevičansko maslinovo ulje dobilo nacionalnu oznaku izvornosti. Tako će dvadeset maslinara koji su prvi dobili certifikate - ulje moći na hrvatsko tržište plasirati bez straha od zloporabe.
No nakon hrvatske markice, istarski će maslinari zatražiti i europsku oznaku izvornosti jer mnogi od njih odavno izvoze u zemlje Europske unije.
Dotad maslinari neće mirovati, neki kreću u bioproizvodnju - sve za još veću izvrsnost ploda.
Savršena istarska klima, sve veća stručna znanja maslinara, moderna tehnologija - i eto recepta za jedinstveno, uskoro možda i europskim znakom zaštićeno istarsko maslinovo ulje.